O nama

Naša priča počinje malo drugačije od većine poljoprivrednih gospodarstava…

Rođeni smo i odrasli na asfaltu, u centru Zagreba. Cijeli dosadašnji život bavili se poslovima koji nemaju nikakvih dodirnih točaka s poljoprivredom, a kamoli peradarstvom. No kako je od ranog djetinjstva postojala želja za zbližavanjem s prirodom – nastala je vizija.

Obzirom da je naša obitelj oduvjek pazila na kvalitetu hrane, i jela su se spravljala samo od prirodnim načinom uzgojenih namirnica – logičan slijed je bio uzgoj nečeg prirodnog, zdravog.

Dva su ključna pitanja definirala ovaj projekt …

1. Kojeg proizvoda nema na tržištu?
2. Što bi se moglo napraviti na par hektara djedovine u Lipovljanima?

Odlučili smo se za „proizvodnju“ zdravih jaja od kokica koje cijeli dan čeprkaju po zemlji tražeći crviće i gliste, jedu travu i probrane žitarice, a kad je sezona voća…uživaju u zrelim plodovima trešanja, jabuka, krušaka i šljiva.

Nazivamo to – „Eko-etno“ uzgojem, onako kako se to nekad radilo po seoskim domaćinstvima naših baka i djedova samo sa većim brojem peradi.

Uzgoj smo započeli po ekološkim načelima koja primjenjujemo na cijelom imanju…od voćnjaka u kojem borave koke, povrtnjaka gdje se od proljeća do kasne zime uvijek nađe nešto za ubrati -do parka oko kuće.

Ekološki Certifikat dobili smo 10.9.2012. godine, nakon nekoliko godina prijelaznog perioda.

 bottom